Alváshiány fogyni


Írta: Váczy Anikó Kiderült: ha nem pihensz eleget, jelentősen kevesebb kalóriát égetsz el! Spórolj az alváson, és növeld a pocakod!

hogyan segíthet a tween fogyásban dexamin fogyás

Ez lehet az új, elrettentő mottója az elfoglalt embereknek. Az elégtelen alvás ugyanis felborítja az anyagcserét, az Obesity friss tanulmánya szerint. Ez azt jelenti, hogy naponta nagyjából 42 kalóriával kevesebbet égetsz el, amely egyenértékű egy mini Snickers szelettel.

A magyarázat nem teljesen világos még a kutatók számára sem, de a jelenség hátterében a homeosztázistazaz a szervezet belső egyensúlyának fenntartását sejtik.

Mivel a rövid ideig tartó alvás után hosszabb lesz az ébrenlét, a szervezet kevesebb kalória felhasználásával kompenzál a következő nap, a tanulmány szerzője, Andrea Spaeth szerint.

dieta lui mara banica vastagbél megtisztítja a fogyást természetes

Ráadásul garantáltan több kalóriát fogyasztunk, mint amire szükségünk van, a lelassult anyagcsere és a gyorsételekre való vágyódás kombinációjának köszönhetően. A doktornő korábbi kutatásai során azt találta, hogy nagyjából kalóriával többet fogyasztottak estére azok, akik előző éjjel nem aludtak eleget, mivel az alváshiány felpörgeti az éhségérzetért felelős hormonokatés lelassítja azok működését, amelyek a teltségérzetet váltanák ki.

Aludd ki magad, ha fogyni szeretnél! Édesanyaként, főleg amíg még pici a gyerekek, az egyik legkritikusabb pont a mindennapokban az alvás. A babák és a kisgyerekek sokszor felébrednek éjszaka és ilyenkor ébresztik az anyukájukat is.

A fel nem használt alváshiány fogyni kalóriák pedig sajnos hízáshoz vezetnek. A jó hír azonban az, hogy a rossz alváshiány fogyni szokásokat gyorsan helyrehozhatjuk.

fogyás debunked bár testvérek zsírvesztés

A szakemberek szerint már 12 óra regeneráló alvás képes helyreállítani az anyagcsere működését. Kapcsolódó cikkek.

A tartós alváshiány komoly betegségeket okozhat Szerző: WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró Tapasztalták-e már, hogy ha egy-két napig álmatlanul forgolódnak, s csak pár órát alszanak éjjel, akkor a közérzetük, a hangulatuk nappal szinte elviselhetetlen? Nehezíti a kialvatlansággal terhelt napokat, ha gyötrő fejfájással, szédüléssel, koncentrációzavarral, hányingerrel társul a közérzetük. Ilyenkor a pirulák sem segítenek, csakis az alvás, a pihenés, az agysejtek regenerálódása.