Fogyás nash


NASH — az orlistat nem segít, a fogyás annál inkább Az orlistat, a gyomornedvben és a hasnyálmirigy-váladékban található lipáz reverzibilis inhibitora gátolja a trigliceridek felszívódását, és — alacsony zsírtartalmú diétával kombinálva — csökkenti a testtömegindexet BMI. Minden betegnek napi kalóriás étrendet írtak elő, és napi NE E-vitamin-pótlást adtak kilenc hónapon keresztül, valamint ezen kívül véletlen besorolás alapján a betegek egyik csoportja napi 3x mg orlistatot kapott.

fogyás útlezárások

A kezelés végén májbiopsziát végeztek, és értékelték a steatosis, a nem alkoholos zsírmáj betegség NAFLD aktivitási pontszáma és a fibrózis-pontszám javulását. A két csoportban ugyancsak hasonló mértékben javultak a májenzimszintek, a hepatikus steatosis, a gyulladás, a májsejtek felfúvódása és az NAFLD-pontszám.

Ha viszont a betegeket aszerint csoportosították, hogy mennyit fogytak, a legtöbb szempontból határozott különbségeket tapasztaltak. A Hepatology -ban közölt vizsgálat eredményei szerint tehát ez a viszonylag rövid orlistatkúra nem javította szignifikánsan a túlsúlyos, NASH-ban szenvedő betegek testtömegét, sem a máj szövettani képét.

egészséges étkezés a fogyáshoz könnyű

Fogyás nash ugyanilyen fontos azonban, hogy az eredmények megerősítették: a fogyás viszont határozottan kedvező hatású az NASH-ban szenvedő betegek kezelésében. Dr Kern Dávid, elitmed.

távolítsa el a zsírt az ajkakról